NOTÍCIES OBREAL

Del 16 de setembre al 17 de novembre de 2013 es projectaran tres curtmetratges d’OBREAL “Depèn de tu: turisme, comerç i mobilitat” al Palau Robert de Barcelona, Espanya. La projecció s’emmarca dins la campanya “Més a prop. Coneixement + compromís + cooperació”. Els curts es titulen “Turisme, Contribuïr al desenvolupament dels països que visitem", “Comerç, Posar el comerç al servei del desenvolupament. Els casos del cafè i el sucre" i “Mobilitat, Fomentar el desenvolupament sostenible conciliant mobilitat i medi ambient", dirigits per Carles Hernández i Chirstián Tàpies i finançats per l’ Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i l’Agència Espanyola de Cooperació al Desenvolupament (AECID).

Els propers 2-4 de desembre de 2013 tindrà lloc a Cartagena d'Índies, Colòmbia, la Segona Conferència Birregional d'Associacions Universitàries. Sota el títol "Una aliança euro llatinoamericana per a universitats innovadores, actives i sostenibles", es presentaran els resultats de les diferents iniciatives del projecte i els posarà en el context dels debats actuals sobre educació superior, recerca i internacionalització. En l'esdeveniment, continuació de la Primera Conferència Biregional que va tenir lloc a Sao Paulo, Brasil, al novembre de 2012, dirigents universitaris i associacions d'universitats reflexionaran sobre el desenvolupament institucional i del sistema i sobre les oportunitats específiques que ofereixen els intercanvis entre Europa i Llatinoamèrica.

OBREAL ha col·laborat en l’organització de la “First Arab-Euro Conference on Higher Education” a Barcelona els dies 30 i 31 de maig de 2013. La Primera Conferència Euro-Àrab d’Educació Superior, organitzada conjuntament per la Universitat de Barcelona, l’Associació Àrab d’Universitats i l’Associació Europea d’Universitats, va tenir com a objectiu crear un marc comú de diàleg, de comprensió mútua, l’intercanvi de coneixements i una major cooperació entre les institucions d’educació superior àrabs i europees. Llegir més.

OBREAL ha estat representat a la reunió de coordinadors de programes ALFA de la Comissió Europea, en el marc del projecte ALFA PUENTES, a Managua, Nicaragua, entre el 22 i el 24 abril 2013. Veure més.

El passat 21 de gener va tenir lloc la reunió de llançament del projecte LINKING MED GULF, liderat per la Universitat de Barcelona, que reuneix universitats de la Unió Europea, el nord d'Àfrica i Pròxim Orient, així com del Golf Pèrsic. L'objectiu és establir relacions de llarga durada entre aquestes regions i promoure sinèrgies entre les diferents institucions d'educació superior i la indústria d'aquests territoris. Llegeix més.

Entre el 12 i el 14 de novembre de 2012 la ciutat brasilera de São Paulo acollirà la primera conferència birregional sobre desenvolupament regional a Llatinoamèrica (LA). Associacions Universitàries d'Europa i de LA s'uniran per discutir els canvis a què s'enfronten en matèria d'educació superior.

Contacto

Observatorio de la Globalización

Universitat de Barcelona
Adolf Florensa 8
08028 Barcelona

 

teléfono:+34 934034479

mail: info@obreal.org

 

 

Si lo desea, también puede ponerse en contacto con nosotros a través de nuestro formulario de contacto.